Artists in residence – Mød kunstnere

Laure Boer & Yan Cheng

I slutningen af september rykkede Sound Art Labs første kunstnere i residens ind i de restaurerede lokaler i den gamle B&O adminstationsbygning. Her har de mulighed for at fokusere intenst på deres samarbejde i de 3 måneder residency'et varer.

Læs mere om kunstnerne her:

Laure Boer

Laure Boer(FR) er multiinstrumentalist med base i Berlin. Hendes musik er inspireret af støj og traditionel folkemusik. Hendes performances tager form som hypnotiske improvisationer omkring traditionelle instrumenter, særpræget percussion og nogle gange en stemme, f.eks. sang eller reciteren på sit franske modersmål. Udtrykket er et levende univers, der er både sårbart og brutalt.


I efteråret 2019 var hun på 2 månederes residency i Manila, Filippinerne, arrangeret af CTM Festival, Goethe-Institut, Nusasonic og Musicboard Berlin. Her optrådte hun på WSK Festival i Manila. I januar 2020 var hun bosat i Amplify Berlin, ACUD, med Rabih Beaini som mentor.

LaureBoer_highres.jpg
YanSafehouse.jpg

Yan Cheng

Yan Cheng (GB/HK) er kunstner og bor og arbejder i London.
Cheng arbejder i skæringspunktet mellem kunst og videnskab med særlig interesse for forholdet mellem mennesker og ikke-mennesker. Gennem sit arbejde udforsker han insektrigets entomologi og sammenfiltrer sociale, naturlige og kulturelle miljøer; det kan tage form som iscenesatte performances udført af naturen selv og med lyd som primære kunstneriske medie. Hans installationer fokuserer på performativitet som rum for tværfaglige biologier, teknologier, evolution og tilfældigheder. Disse performances bliver en metafor for kollektiv kommunikation og sameksistens mellem arter.

I 2017 var Cheng på residency hos Cité Internationale des Arts Paris. I 2014 var han residerende kunstner hos Residency Unlimited New York. Yan Cheng har en MA i kunst og videnskab fra Central Saint Martins.

Mød Yan Cheng & Laure til Lytteaften d. 26 oktober kl 19 i Sound art lab.
Hør dem fortælle om deres samarbejde og få et kig ned i deres atelier til de kunstneriske eksperimenter de arbejder på.
IMG_3365.jpeg

Under deres ophold på Sound Art Lab har Yan og Laure besøgt Musik Konservatoriet i Aarhus og Det Jyske Kunstakademi, hvor de har afholdt workshop, artist talk og performace for de studerende.

IMG_0327_edited.jpg

Performance setup med bl.a. hjemmebyggede instrumenter, lyssensorer, monochord, loop station og terrarie med skarnbasse.

IMG_0308.HEIC

Terrarier til de ikke-menneskelige samarbejdspartnere. Interiøret er samlet i den lokale natur i og omkring Struer. 

Under residencyet bor og arbejder kunstnerne i Struer, med adgang til SALs lydstudier, værksteder og faciliteter. Samtidig nyder kunstnerne godt af de mange lyd faglige profesionelle som arbejder og agerer i og omkring Sound Art Lab, i Sound Hub Denmark og i hele Struer, Lydens By.

 

Kunstnerne er udvalgt af SALs residency-udvalg gennem et Open Call som modtog 146 ansøgninger.

Sound Art Labs(SAL) residency 2021 er støttet af Statens kunstfond.

SKF_logo_ENG_red_CMYK.png