Sound Art Lab søger kunstformidler til barselsvikariat

Vil du være med til at udvikle en ambitiøs kunstinstitution? 

Sound Art Lab er et center for kunstnerisk udvikling i lyd, og vi leder efter den rette person til at stå for vores formidling af lydkunst. 

 

Arbejdsopgaverne

 

Arbejdsopgaverne ligger inden for rammen af både Sound Art Lab og Struer Tracks Sound Art Biennale, der afvikles til sommer (20/8-5/9). Som kunstformidler vil du arbejde med:  

  • Planlægning og afvikling af SAL’s undervisningstilbud til skoleklasser

  • Udvikling og drift at SALs undervisningsfaciliteter

  • Direkte formidling til forskellige målgrupper under Struer Tracks Sound Art Biennale: talks, walks, webinarer m.m.

  • Opstart og projektledelse af kulturaftaleprojektet Lydspor 

  • Vedligeholdelse af SAL’s hjemmeside og sociale medier

  • Deltagelse i SAL’s hverdag – herunder værtskab for vores brugere

Kunstformidleren varetager den daglige ledelse af projektet Lydspor, der indgår i Kulturaftalen Midt- og Vestjylland 2021-2024. Formålet med Lydspor er at aktivere lydkunst i undervisningen på folkeskolens udskolingsniveau i de 7 deltagerkommuner. 


 

Om dig

Vi forestiller os, at du har en kunstfaglig baggrund, men det afgørende er, at du brænder for at formidle kunst, og du synes, det er spændende at finde rette metoder til at sætte kunst i spil over vores mange forskellige målgrupper. Det er en fordel, hvis du har erfaring med at formidle til børn, og kendskab til lydkunstfeltet er også et stort plus. 

 

Hvis du leder efter en arbejdsplads, hvor du kan sætte din faglighed i spil og være med til at sætte dit præg på en kunstinstitution i udvikling, glæder vi os til at høre fra dig. Du træder ind på et afgørende tidspunkt i Sound Art Lab’s udvikling, og får rig lejlighed til udtænke og realisere projekter. Du bliver en del af et lille team, hvor vi samarbejder om at udvikle verdens bedste rammer for lydkunst. Samtidig er det vigtigt at du kan lide at arbejde selvstændigt og finder det naturligt at tage ansvar for projekter fra ide til færdiggørelse. 


 

Lydens By og lydkunst

 

Sound Art Lab (SAL) er et nyetableret center for kunstnerisk udvikling i lyd etableret af Struer Kommune. SAL har til huse i tidligere B&O-bygninger, som er ved at blive omdannet til et kraftcenter for lydkunst med lydstudier, undervisningslokaler og atelierer. Vores brugere er kunstnere og undervisningsinstitutioner og lokale foreninger og aktører på lydfeltet. 

 

Struer er Lydens By og lyd sættes derfor på dagsordenen overalt i kommunen, hvor det giver mening. Byrådet vedtog i 2020 en strategi for lydkunst ”Kunst med Effekt”, der etablerer rammerne for et langsigtet arbejde med lydkunst, bl.a. i permanente værker, i en tilbagevendende biennale, Struer Track, og i Sound Art Lab. I SAL interesserer vi os for mange forskellige koblinger mellem lyd og kunst, og vi ønsker at understøtte og udvikle lydkunstens tværdisciplinære felt på nationalt og internationalt plan.

 

Sound Art Lab påbegynder i 2021 et internationalt residencyprogram, der betyder at der vil være brugere til stede i huset det meste af efteråret. Vi er også ved at etablere et nordisk Office for Sound Art Knowledge og meget andet.


 

Ansættelsen er i Struer Kommune men den daglige arbejdsplads bliver i Sound Art Lab, Peter Bangsvej 17B i Struer. Sound Art Lab samarbejder tæt med Lydens By Værkstedet, og du vil til tider have arbejdsdage i Østergade 29. 

 

Tiltrædelse:  d. 1 april, eller om muligt tidligere.

 

Stillingen er på 37 timer ugentlig. Stillingen er tidsbegrænset og ophører så snart barselsvikariatet slutter.


 

Vil du vide mere?

Så er du velkommen til at kontakte kunstnerisk leder af Sound Art Lab og Struer Tracks Sound Art Biennale Jacob Kreutzfeldt på telefon 31720582.

 

Ansøgningsfrist d. 1. marts 2021

 

Der påregnes samtaler i uge 10


 

INFO

Sound Art Lab: www.soundartlab.org

Struer Tracks sound Art Biennale: www.struertracks.dk

Lydens By Værkstedet: www.lydensby.dk

Struer Kommune: www.struer.dk

Struer Kommunes strategi for Lydkunst ”Kunst med Effekt”: https://struer.dk/om-kommunen/planer