Artists in residence – Mød kunstnere

Zara Julius

Zara Julius er en tværfaglig social praksis kunstner, forsker og vinylvælger med base i Johannesburg, Sydafrika. Hun er også grundlægger af panafrikansk kreativ forskning og kulturel storytelling bureau, KONJO.
 

ZJ headshot.jpg
Lazarus Taxa still 2021.png

Baggrund

Med baggrund i antropologi, religiøse studier og fotografi er hendes arbejde optaget af forholdet mellem performativitet, frekvens, skjul og fugitivitet i bosætterkolonien (post) Ved at arbejde med lyd, video, performance og objektbaseret installation involverer Zara Julius' praksis indsamling, udvælgelse, collage og skabelse af arkiver gennem omfattende forskningsprojekter.

Julius blev sidste år udvalgt blandt 146 ansøgere til en længerevarende residency supportet af Statens Kunstfond og vi er rigtig glade for, at hun endelig kan komme med her hos Sound Art Lab

Maroon's Botanica documentation 2020.png

Under residencyet bor og arbejder kunstnerne i Struer, med adgang til SALs lydstudier, værksteder og faciliteter. Samtidig nyder kunstnerne godt af de mange lyd faglige profesionelle som arbejder og agerer i og omkring Sound Art Lab, i Sound Hub Denmark og i hele Struer, Lydens By.

 

Kunstnerne er udvalgt af SALs residency-udvalg gennem et Open Call som modtog 146 ansøgninger.

Sound Art Labs(SAL) residency 2021 er støttet af Statens kunstfond.

SKF_logo_ENG_red_CMYK.png